Pesmeciori cuiburi
PrinteazaPesmeciori cuiburi
- 3/4 pahar zahăr
- 150 g unt sau margarină
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă zeamă de lămîie
- 1 praf vanilie
- făină cît cuprinde
- 1 lingură zahăr pudră vanilat
- ulei
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit şi bicarbonatul dizolvat în zeama de lămîie sau oţet.
Se frămîntă un aluat cît se poate de tare şi se dă prin maşina de tocat carne. Din beţişoarele care ies din maşina de tocat, se aranjează grămăjoare mici în formă de cuib.
Se aşază pe tava de copt unsă cu ulei şi se coc la foc potrivit.
Fierbinţi, se presară cu zahăr pudră vanilat.
Pofta buna!