Pernuţe cu branză feta

Printeaza

Pernuţe cu branză feta

Pernuţe cu branză feta

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • 300 g brânză feta
  • 200 g măsline verzi
  • 100 g miezuri de nucă
  • doi ardei capia
  • 100 g arpagic
  • un ou
  • piper
  • ulei
  • rozmarin
  • unt pentru uns tava
  • legume de sezon

Preparare:

Foitajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se strice la copt.

Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se coc timp de două-trei minute într-o tigaie fără ulei sau pe grătar. Se curăţă de pieliţă şi se taie în cuburi sau în fâşii.

Arpagicul se curăţă de foi, se spală şi se căleşte timp de cinci minute în ulei încins. Măslinele se taie în felii mai groase sau se lasă întregi. Miezurile de nucă se toacă mărunt şi se pun într-un castron.

Foitajul se taie în bucăţi mici, egale ca dimensiune, şi se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt.

Pe o parte a fiecărui pătrat de foitaj se aşază câte o bucată de brânză feta, măsline feliate, fâşii de ardei capia şi arpagic. Se presară nucă tocată, piper şi rozmarin tocat.

Se ung marginile cu ou bătut, se acoperă cu cealaltă jumătate şi se ung cu oul rămas. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc iute timp de 20 de minute. Se servesc cu o salată din legume de sezon

Pernuţe cu brânză feta

Pernute cu brânza feta.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Copiilor le place branza feta. O sa le fac niste pateuri cu feta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.