Perisoare cu sos de soia si ghimbir

Printeaza

Perisoare cu sos de soia si ghimbir din: carne de porc tocată (slabă şi grasă), orez fiert, făină, ou, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir,ulei de susan, piper.

Ingrediente:Perisoare cu sos de soia si ghimbir

  • 225 g carne de porc tocată (slabă şi grasă)
  • 225 g orez fiert
  • 1 lingură făină dizolvată în două de apă
  • 1 ou
  • 1 1/2 linguri sos- de soia
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 lingură vin
  • 1 lingură rădăcină tocată de ghimbir
  • 1 lingură ulei de susan
  • un praf de piper

Mod de preparare:

Se spală bne orezul şi se lasă timp de trei ore în apă călduţă. Se înţinde pe o farfurie.

Carnea se pune într-un castron, se adăugă făina, se sparge oul deasupra, adăugându-se sosul de soia, sarea, bicarbonatul, vinul, ghimbirul, uleiul de susan şi piperul.

Se amestecă foarte bine totul şi se fac mici chifteluţe, rotunde. Se dau prin orezul din farfurie, până ce se acoperă complet.

Se aşază într-o tavă şi se introduc în cuptor, deasupra unui vas cu apă, unde se lasă, la foc mediu, aproximativ douăzeci de minute.

Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am mancat pana acum perisoare in sos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.