Perişoare în sos de roşii
PrinteazaPerisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare.
- 1 piept de curcan
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cescuta cu orez fiert
- 1 ou
- 2-3 felii de paine
- 1 cescuta cu lapte
- sare
pentru sosul de rosii:
- 1 kg rosii
- 2 linguri cu faina
- 1 lingurita cu zahar
- cateva frunze de telina
- sare
Mod de preparare:
Dai carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Amesteci apoi compoziţia cu orezul fiert, morcovul ras, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu sare şi piper. Cu palmele umede, modelezi perişoare şi le fierbi în apă cu sare. între timp, decojeşti roşiile şi le treci printr-o sită deasă.
Laşi pe foc cam 15 minute. Rumeneşti făina în ulei, apoi stingi totul cu sucul de roşii fierbinte. Potriveşti gustul de sare şi zahăr. Adaugi frunzele de ţelină tocată fin şi laşi pe foc câteva minute, până se îngroaşă sosul. Serveşti prrişoarele cu sosul de roşii.
Perişoare în sos de roşii
Pofta buna!