Perisoare de pui cu mazare

Printeaza

Perisoare de pui cu mazare din: carne de pui, marar, ceapa, paine, morcovi, amidon, mazare, zahar, bulion, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Perisoare de pui cu mazare

  • 400 g carne de pui sau curcan tocată
  • 1 legătură mărar
  • 4 fire ceapă verde
  • 3 felii subţiri de pâine
  • 4 morcovi noi
  • 1 linguriţă amidon alimentar
  • 1 ceapă uscată medie
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 400 g boabe de mazăre
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Scoateţi miezul feliilor de pâine, înmuiaţi-l cu apă, stoarceţi-l bine şi zdrobiţi-l cu furculiţa. Amestecaţi carnea cu mărarul, ceapa verde tocată foarte mărunt, 1 morcov ras fin, miezul de pâine, sosul Worcestershire, sare şi piper.

Formaţi cu palmele bile mici, cât o nucă, prăjiţi-le în ulei încins la foc mediu, fără să le rumeniţi prea tare. Scoateţi-le pe un prosop de hârtie.

Tocaţi foarte mărunt ceapa uscată. Incingeţi într-o crăticioară 2 linguri de ulei, la foc cât mai mic, căliţi 10 min ceapa tocată şi morcovii tăiaţi bucăţi, amestecând mereu, până se înmoaie bine ceapa.

Când s-a înmuiat, presăraţi zahărul, amestecaţi continuu, până începe să capete culoare, apoi turnaţi 1 ceaşcă apă fierbinte.

Amestecaţi să se dizolve zahărul, transferaţi într-o cratiţă mai mare, adăugaţi mazărea şi perişoarele, completaţi cu apă fierbinte doar atât cât e necesar să cuprindă conţinutul cratiţei.

Săraţi şi lăsaţi să fiarbă 8-10 minute, până se pătrunde mazărea.

Desfaceţi amidonul cu 2-3 linguri de apă rece, amestecaţi cu bulionul, turnaţi în cratiţă şi amestecaţi bine. Gustaţi şi adăugaţi sare şi zahăr după gust.

Lăsaţi să clocotească 20-30 secunde, apoi luaţi de pe foc. Puteţi adăuga mărar când serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.