Perisoare cu smantana si orez

Printeaza

Perisoare cu smantana si orez din: carne de vită, orez, ouă, pătrunjel, smântână, sare.

Perisoare cu smantana si orez

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de vită
  • 50 g orez
  • 3 ouă
  • 2 legături pătrunjel
  • 300 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Se trece carnea de câteva ori prin maşină, cu sita deasă. Se bate bine, ameste­când-o cu o lingură de apă caldă.

Se pune şi orezul şi se frământă ca o cocă (orezul fiert doar pe jumătate), adăugându-se gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Se porţionează, se modelează cu mâna umedă şi se fierb pe aburi, acoperite. Se servesc fierbinţi, cu adaos de smântână. Pătrunjelul se va pune în tocătură tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.