Perisoare cu masline si sos de smantana
PrinteazaPerisoare cu masline si sos de smantana din: carne tocată, supa de legume, vin alb, ou, franzelă, ceapa, patrunjel, sare, smantana, brânză topită.
- 500 g carne tocată
- 250 ml supă de legume
- 250 ml vin alb
- 100 g măsline verzi umplute
- 1 ou
- 2 felii franzelă
- 1 ceapă
- pătrunjel
- sare
Pentru sos:
- 150 g smântână
- 150 g brânză topită
Mod de preparare:
Tai mărunt ceapa, la care adaugi carnea tocată, franzela înmuiată în puţin vin, oul bătut, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper. Omogenizezi compoziţia, din care formezi perişoare.
In fiecare perişoară pui câte o măslină. Restul de vin îl amesteci cu supa de legume şi pui perişoarele.
Laşi la foc mic 10-15 minute.
Strecori 100 ml din supa în care au fiert perişoarele, adaugi brânza topită şi amesteci la foc mic, până ce se desface toată brânza, pe urmă pui smântână, sare. şi piper.
Serveşti perişoarele cu sosul de brânză.
Perisoare cu masline si sos de smantana
Pofta buna!