Pere in vin

Printeaza

Pere in vin din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, boabe de piper, zahar tos, coaja de portocala, coaja de lamaie, pere.

Ingrediente:Pere_in_vin

  • 1,5 l vin rosu
  • 2 betisoare de scortisoara
  • 8 cuisoare
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 10 boabe de piper negru
  • 350 g zahar tos
  • coaja rasa de la 1/2 l portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 10 pere coapte, tari

 

Mod de preparare:

Puneţi vinul într-o cratiţă. Adăugaţi scorţişoara, cuişoarele nucşoara, ghimbirul, piperul, zahărul şi cojile de citrice Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, până când începe să se îngroaşe siropul. Luaţi vasul de pe foc şi acoperiţi-l.

Curăţaţi perele de coajă şi lăsaţi-le întregi, păstrându-le codiţele. Puneţi din nou vasul pe foc şi scufundaţi perele în sirop întoarceţi perele în timp ce fierb. Trebuie să fiarbă doar 3 – 4 minute.

Puneţi perele astfel preparate în borcane mai largi, sterilizaţi 20 de minute borcanele şi păstrati-le în loc răcoros.

Pere in vin

Pere_in_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.