Pere murate cu ghimbir

Printeaza

Pere murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere.

Ingrediente:Pere_murate_cu_ghimbir

  • 500 g de zahar
  • 500 ml otet de vin alb
  • fasii de coaja si sucul de la 1 portocala
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1,5 kg de pere mici, coapte

 

Mod de preparare:

Pune zahărul, oţetul, coaja şi sucul de portocală, ghimbirul, foile de dafin şi , piperul într-o cratiţă mare.

Aşaz-o pe foc mic şi adu totul la punctul de fierbere, amestecând constant pentru a dizolva zahărul, apoi fierbe încă 5 minute.

Intre timp, curăţă perele de coajă şi de seminţe şi taie-le pe jumătate sau în sferturi, în funcţie de mărime.

Adaugă-le în lichidul fierbinte şi fierbe-le la foc mic timp de 15 minute, până se înmoaie. Scoate-le cu o spumieră şi aşază-le în borcane sterilizate.

Fierbe amestecul de oţet până scade cu o treime din volum, apoi toarnă lichidul peste perele din borcane.

Fructele trebuie să fie complet acoperite. Capsează borcanele pentru a le sigila. Păstrează lichidul rămas pentru a completa mai târziu, căci perele vor absorbi zeama, cu trecerea timpului.

Poţi depozita borcanele în cămară până la 2 luni.

Pere murate cu ghimbir

Pere_murate_cu_ghimbir

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ciudata reteta asta, chiar foarte ciudata, nu ca n-am mancat, dar n-am auzit niciodata de pere murata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.