Pere in sirop de vin rosu
PrinteazaPere in sirop de vin rosu din: pere, vin, zahar, scortisoara, menta, lamaie, iaurt.
- 4 pere mari, frumoase şi mai tari
- 1 cană vin roşu
- 1 cană zahăr
- scorţişoară
- 2-3 frunzuliţe de mentă
- 1 lămâie
- 200 g iaurt
Mod de preparare:
Pui vinul şi zahărul să fiarbă într-o crăticioară. Adaugi zeama de lămâie şi scorţişoară după gust.
Decojeşti perele fără a le îndepărta codiţa.
Le pui în siropul fierbinte, aflat pe foc mic, adăugând şi 2 frunzuliţe de mentă.
Laşi să dea în câteva clocote, până le pătrunde bine siropul şi capătă o nuanţă roşiatică.
Scoţi perele şi le laşi să se răcorească.
Le serveşti cu siropul strecurat şi cu o cupă de iaurt rece.
Pere in sirop de vin rosu
Pofta buna!