Pere in sirop de vin rosu

Printeaza

Pere in sirop de vin rosu din: pere, vin, zahar, scortisoara, menta, lamaie, iaurt.

Ingrediente:Pere_in_sirop_de_vin_rosu

  • 4 pere mari, frumoase şi mai tari
  • 1 cană vin roşu
  • 1 cană zahăr
  • scorţişoară
  • 2-3 frunzuliţe de mentă
  • 1 lămâie
  • 200 g iaurt

 

Mod de preparare:

Pui vinul şi zahărul să fiarbă într-o crăticioară. Adaugi zeama de lămâie şi scorţişoară după gust.

Decojeşti perele fără a le îndepărta codiţa.

Le pui în siropul fierbinte, aflat pe foc mic, adăugând şi 2 frunzuliţe de mentă.

Laşi să dea în câteva clocote, până le pătrunde bine siropul şi capătă o nuanţă roşiatică.

Scoţi perele şi le laşi să se răcorească.

Le serveşti cu siropul strecurat şi cu o cupă de iaurt rece.

 

Pere in sirop de vin rosu

Pere_in_sirop_de_vin_rosu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.