Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchi

Printeaza

O reteta delicioasa de pere decojite cu quinoa si hasmatuchi din: pere, vin alb, supa de legume, ulei, quinoa, ceapa, usturoi, sare, piper si hasmatuchi.

Ingrediente:Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchi

  • 4 pere mici, tari
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml supă de legume
  • 2 linguri ulei
  • 250 g quinoa
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură hasmaţuchi, tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Se spală perele. De la jumătate în sus se curăţă de coajă cu un cuţit foarte ascuţit, astfel încât să se formeze o spirală, fără să se taie complet coaja, ea rămânând înfăşurată.

Vinul se amestecă cu supa de legume, într-o cratiţă, se lasă să se încălzească şi se pun şi perele, lăsându-se câteva minute, până nu se înmoaie, apoi se scot.

Se umple o oală cu apă sărată, se lasă să dea în clocot şi se toarnă quinoa. Se dă focul mic şi se lasă 15 minute, apoi se dă deopart5 şi se scurge.

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.

Se pun la călit în uleiul încins, apoi se amestecă cu quinoa şi cu hasmaţuchi. Se pune sare şi piper.

Amestecul se repartizează pe farfurii, se pune câte o pară deasupra şi se serveşte călduţ.

Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchi

Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.