Pere de iarna cu nuca

Printeaza

Pere de iarna cu nuca din: pere, apa, zahar, nuca, lamaie, cuisoare, vanilie.

Ingrediente:Pere de iarna cu nuca

  • 1 kg pere mai tari
  • 500 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lămâie
  • cuişoare
  • batoane de vanilie

 

Mod de preparare:

Speli perele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le tai în patru şi le stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu oxideze.

Intr-un vas pui apa şi zahărul la fiert pentru 5 minute. Aşezi în borcane curate şi sterilizate miez de nucă, câteva
cuişoare şi câte un baton de vanilie. Pui perele şi torni siropul fierbinte.

Aşezi borcanele într-un vas, pui apă până la jumătatea lor şi le fierbi la foc mic 45 de minute. După ce ai oprit focul, le acoperi cu un prosop gros şi le laşi să se răcească până a doua zi, după care le aşezi în cămară.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.