Pere coapte-n aluat

Printeaza

O reteta gustoasa de pere coapte in aluat, ou, zahar vanilat, zahar pudra, dulceata de visine.

Ingrediente:Pere coapte-n aluat

  • 8 pere mjlocii
  • 500 g aluat franţuzesc din comerţ
  • 1 ou
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră
  • dulceaţă de vişine sau de cireşe

 

Mod de preparare:

Se curăţă perele şi se păs­trează codiţele. Se opăresc câteva minute doar cât să se înmoaie, apoi se lasă să se scurgă.

Se scoate aluatul din timp din congelator, se lasă câteva minute să se înmoaie, apoi se taie în aşa fel încât bucata de aluat să poată să îmbrace o pară, doar codiţa să mai rămână afară.

 

Se încinge cuptorul la foc potrivit, se aranjează perele în tavă şi se ung cu ou bătut pe toată suprafaţa. Se bagă în cuptor şi se lasă aproximativ 40 de minute. După ce s-au copt, se scot, se lasă să se răceaşcă, se pudrează cu  zahăr şi se servesc cu dulceaţa de cireşe sau de vişine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.