Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

Printeaza

O reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt.

Ingrediente:Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

  • 1 foaie intinsa din 400 g aluat de foi
  • 2 pere
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200C. Se decojesc perele, se taie jumatati si acestea se cresteaza si se desfac sub forma de evantai. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Din foia de aluat se decupeaza cu rotita cerculete de circa 10 m diametru; se transfera in tava. Din restul de aluat se taie fasii.

Se unge marginea cercurilor de aluat cu ou batut si se asaza de jur-imprejur fasiile de aluat, care se ung la randul lor cu ou. In mijlocul fiecărui cuib astfel obţinut se aşază câte o lingură de smântână şi câte o jumătate de pară desfăcută evantai.

Separat, se amestecă zahărul cu unt şi scorţişoară, frământând cu vârfurile degetelor un aluat tare şi sfrâmicios care se presară peste pere. Tartele de coc la cuptor cca 15 min. Se servesc fierbinţi sau reci.

Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.