Pepene galben în otet condimentat
PrinteazaPepene galben în otet condimentat din: pepeni galbeni, otet, apa, zahar, miere, sare, cuisoare, boabe de ienibahar.
- 3 pepeni galbeni mici
- 200 ml otet
- 200 ml apa
- 3/4 pahar zahar
- 2 linguri miere
- 1/2 lingurita sare
- 5-6 cuisoare
- caeva boabe de ienibahar
Mod de preparare:
Tai pepenii în felii, îi cureţi de seminţe şi de coajă şi îi tai în cuburi pe care le pui în borcane de 800 ml, în prealabil spălate şi sterilizate. Scuturi bine borcanele, astfel încât cuburile să se aranjeze.
Fierbi la foc mic, pentru câteva clocote, oţetul, apa, cuişoarele, ienibaharul, sarea, zahărul şi mierea. Torni uşor marinata peste fructe şi închizi ‘ ermetic borcanele, folosind capace cu filet.
Fierbi borcanele la bain- marie, timp de 20 de minu-te. Le scoţi din apă după ce s-au răcit complet. Iarna, consumi pepenele murat alături de o friptură sau o tocăniţă.
Pepene galben în otet condimentat
Pofta buna!