Pentru Masa de Pasti (2016) – Retete Gustoase

Printeaza

Pentru Masa de Pasti. Masa de Paști este o tradiție culinară bogată și festivă, care marchează celebrarea sărbătorii creștine a Învierii Domnului, Paștele.

Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul creștin și este adesea însoțită de bucurie, rugăciune și, desigur, de mese delicioase.

Paștele este sărbătoarea creștină care comemorează Învierea lui Isus Cristos din morți. Masa de Paști este un moment de adunare pentru familie și prieteni pentru a sărbători această învățătură religioasă fundamentală.

Masa de Paști aduce adesea oamenii împreună și promovează sentimentul de unitate familială și comunitară. Oamenii se adună în jurul mesei pentru a împărtăși bucuria Învierii și a încuraja solidaritatea și generozitatea.

Pentru Masa de Pasti:

Berbecut_cu_rodie

Berbecut cu rodie

Berbecut cu rodie din: usturoi, scortisoara, chimen, oregano, lamaie, pulpa de berbecut, ceapa rosie, suc de rodie, iaurt, miere, seminte de rodie, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 lingurite scortisoara macinata 2 lingurite chimen macinat 1 lingura oregano uscat 1 lamaie taiata in sferturi cu samburii scosi 1,5 kg pulpa […]

Pere_in_sirop_de_rodie_05

Reteta zilei: Pere in sirop de rodie

Pere in sirop de rodie din: suc de rodie, zahar, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, pere, seminte de rodie. Ingrediente:  1 1/2 cani suc de rodie 3/4 cană zahar 3 linguri suc proaspăt de lămâie 2 batoane de scorțișoară 6 cuisoare 4 pere, curatae si taiate in jumatate 1/2 cană seminte de rodie Mod de […]

Sangria_cu_fructe_de_padure_04

Reteta zilei: Sangria cu fructe de padure

Sangria cu fructe de padure din: capsuni, afine, zmeura, vin alb, suc de portocala, gheata- un cocktail usor de preparat si deosebit de savuros. Ingrediente:  1 cană de căpșuni ¼ cană de afine ½ ceasca zmeura ½ sticla vin alb 1 portocala stoarsa 6 cani cuburi de gheata Mod de preparare: Se pregatesc fructele. Se […]

Berbecut_cu_caise_si_curmale

Berbecut cu caise si curmale

Berbecut cu caise si curmale: carne de berbecut, caise deshidratate, curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de portocale, ulei de masline, condimente, nucsoara, seminte de susan, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, […]

Miel_1

Pulpa de berbecut cu prune si gutui

Pulpa de berbecut cu prune si gutui: pulpa de berbecut, prune uscate, gutui, lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, zahar brun, seminte de susan, ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie (jumatate pentru marinata, jumatate pentru gutui) 3 linguri […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.