Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

Printeaza

O reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti, bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente: Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

  • 350 g pennette

pentru asezonare:

  • 1 kg creveţi mici
  • 500 g bob
  • 1 căţel de usturoi
  • 30 g ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 3 rămurele de fenicul
  • 1 lingură de pătrunjel
  • 1/2 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Curăţă bobul de pieliţe şi pune-l într-un castron. Curăţă ceapa verde şi taie-o rondele subţiri, apoi pune-o într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Prăjeşte-o pe foc mediu până când devine lucioasă.

Adaugă bobul, pune sare, după gust, şi înăbuşă-l 3-4 minute la foc mediu. Presară pătrunjelul tocat şi ia de pe foc. Curăţă bine creveţii, eliminând tot interiorul. Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie, pune usturoiul zdro­bit şi ardeiul iute tăiat fin.

Pune creveţii în tigaie, adaugă un praf de sare şi lasă-i 2 minute pe foc mare. Toarnă vinul, lasă-1 să fiarbă până se evaporă şi acoperă cu un capac, apoi dă focul mic şi mai lasă câteva minute. Răstoarnă creveţii în tigaia cu bob şi amestecă. Fierbe pastele într-o oală cu apă şi un praf de sare, în care ai pus 2 rămurele de fenicul.

Intre timp, decortichează cozile de creveţi, lăsând câte­va întregi, pentru decor. Scurge pastele şi pune-le în tigaia în care ai fiert creveţii. Incălzeşte-i pe foc viu şi presară-i cu fenicul tocat şi cu 1 lingură de pătrunjel tăiat fin. înainte de a le servi, decorează pastele cu cozi de creveţi.

Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

Pennette cu creveţi, bob şi fenicul

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.