Penne cu sos de roşii si vinete

Printeaza

Penne cu sos de roşii si vinete din: paste fainoase, ceapa, usturoi, vanata, rosii, ulei de masline, sare, piper, fulgi de ardei iute, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Penne_cu_sos_de_rosii_si_vinete

  • 400 g paste fainoase tip penne, de preferat integrale
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 vanata
  • 200 g rosii mici sau 2-3 rosii mari
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • 2 linguri parmezan ras
  • cateva frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Speli vânătă, îndepărtezi codiţa şi tai leguma în cubuleţe egale, de 1 – 1 1/2 cm. Aşezi cubuleţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le stropeşti cu ulei de măsline şi presari sare. Printre vinete pui usturoiul întreg, dar curăţat. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, 20 de minute.

Fierbi pastele în apă uşor sărată, respectând timpul indicat pe ambalaj. Le scurgi, le stropeşti cu ulei de măsline şi amesteci, ca să nu se lipească între ele.

Intre timp, cureţi ceapa şi o tai mărunt. Tai roşiile în jumătăţi. încingi într-o tigaie puţin ulei şi căleşti ceapa la foc mic. După 5 minute, adaugi fulgii de ardei iute, roşiile si busuiocul.

Scoţi vinetele din cuptor şi ie amesteci împreună cu legumele din tigaie. Zdrobeşti cu furculiţa căţeii de usturoi deveniţi moi şi îi pui în sos. Asezonezi sosul cu sare şi piper după gust şi-l serveşti împreună cu pastele, cât sunt fierbinţi.

Razi parmezan sau caşcaval deasupra fiecărei porţii şi decorezi cu frunze verzi de busuioc.

Penne cu sos de roşii si vinete

Penne_cu_sos_de_rosii_si_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.