Penne cu sos de ton

Printeaza

Penne cu sos de ton

Penne cu sos de ton

Ingrediente :

  • 400 g penne
  • sare
  • câte 1 ardei roşu şi galben
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 125 ml supă
  • 1 conservă de ton în suc propriu (150 g)
  • 4 crenguţe busuioc
  • 2 linguri capere
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.

Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l şi căliţi-l în ulei împreună cu ardeiul tăiat fâşii. Turnaţi supa şi fierbeţi cu capac circa 5 mi­nute la foc mic.

Scurgeti tonul, faramitati-l, tocati verdeata si amestecati-o cu pestele si caperele. Adaugati amestecul rezultat peste ardei. Condimentati si serviti cu paste.

Apa va fierbe mai uşor dacă adăugaţi sarea odată cu pastele. Pentru 400 g paste aveţi nevoie de 4-5l de apă. Pentru fiecare litru de apă, turnaţi o linguriţă de sare.

Penne cu sos de ton

Penne cu sos de ton.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.