Penne cu sos de ceapă

Printeaza

Penne cu sos de ceapă din: penne integrale, ceapa, sunca afumata, ulei, vin alb, boia iute, parmezan, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Penne_cu_sos_de_ceapa

  • 300 g penne integrale
  • 3 cepe mari
  • 100 g sunca afumata
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
  • cateva frunzulite de oregano pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Tai şunca în felii, apoi în fâşii subţiri. In ule­iul încins, căleşti ceapa împreună cu şunca, iar când ceapa a devenit transparentă, stingi cu vinul şi continui fierberea pentru 1-2 minute. La sfârşit, presari boiaua, sare şi piper după gust şi omogenizezi sosul.

Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată, diminu­ând cu 2 minute timpul de preparare indicat pe amba­laj. Le scurgi şi le amesteci împreună cu sosul şi 2-3 linguri de apă în care au fiert pastele. Serveşti porţiile presă­rate cu parmezan ras şi decorate cu frunzuliţe de oregano.

Penne cu sos de ceapă

Penne_cu_sos_de_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.