Penne All’arrabbiata
PrinteazaPenne All’arrabbiata din: penne, sare, mazare, patrunjel, pasta de tomate, ketchup, usturoi, capere, ulei, zahar, ardei iute, masline, parmezan.
- 400 g penne
- sare
- 300 g mazăre (congelată)
- 1 legătură de pătrunjel
- 30 g pastă de tomate
- 1 lingură de ketchup
- 1 căţel de usturoi
- 1-2 linguriţe de capere
- 2 linguri de ulei de măsline
- zahăr
- 1 ardei iute roşu
- 80 g măsline negre
- 40 g parmezan
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se adaugă în ultimele două minute de fierbere şi mazărea decongelată.
Se spală pătrunjelul, se usucă şi se toacă mărunt. Pentru sos se pasează pasta de tomate, ketchupul, usturoiul, caperele şi uleiul de măsline. Se condimentează cu sare şi o priză de zahăr. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se amestecă în sosul pesto.
Spaghetele şi mazărea se scurgîn strecurătoare şi se amestecă cu sosul pesto, cu măslinele şi cu pătrunjelul tocat. Se servesc ornate cu parmezan ras felii.
Pofta buna!