Pene cu somon si spanac

Printeaza

Pene cu somon si spanac din: penne, somon file afumat,  spanac, ulei de măsline, brânză mozzarella, parmezan, sare, piper negru, marar, unt cu sare, pesmet.

Pene_cu_somon_si_spanac

Ingrediente:

  • 500 g penne
  • 300 g somon file afumat
  • 300 g spanac
  • 2 -3 linguriţe ulei de măsline
  • 200 g brânză mozzarella
  • 150 g parmezan
  • sare
  • piper negru măcinat
  • o legătură mărar
  • 150 g unt cu sare
  • 3-4 linguri pesmet

Mod de preparare:

Se pun pastele în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei de măsline şi se lasă la foc mic, amestecându-se din când în când ca să nu se lipească între ele. Se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj iar după ce au fiert se scot şi se pun în apă rece câteva minute.

Intre timp, se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă piperul măcinat şi 50 g parmezan. Sosul obţinut se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.

Se scoate somonul file, se taie fâşii subţiri şi se adaugă în sosul de par­mezan. Se adaugă câteva fire de mărar şi se lasă la rece. Spanacul se scoate de la rece, se dezgheaţă şi după aceea se căleşte în 30 g unt topit.

Se tapetează o tavă cu unt, cu pesmet şi parmezan, se pune un rând de paste, unul de spanac, un rând de sos cu somon şi tot aşa şi se presară mozzarella pe toată suprafaţa formei.

Pe deasupra, se adaugă un praf de pesmet şi se bagă în cuptorul încins. După ce s-au rumenit, se servesc ornate cu fire de mărar.

Pene cu somon si spanac

Pene_cu_somon_si_spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.