Peltea de mere acrisoare

Printeaza

Peltea de mere acrisoare din: mere acrisoare, apa, zahar, baton de vanilie.
Ingrediente:Peltea_de_mere_acrisoare

  • 3 kg mere acrișoare
  • 5 l apă
  • 1,350 kg zahăr
  • 1/2 baton de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Speli bine merele și le cureți de codițe, apoi le tai în jumătate. Le pui într-o oală de 10 litri și le acoperi cu apa. Le fierbi la foc mic timp de 2 ore.

După ce apa a scăzut la un sfert din volumul inițial, strecori zeama printr-un tifon. Fierbi lichidul obținut împreună cu zahărul și batonul de vanilie la foc iute, timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp, speli și sterilizezi în cuptor borcane cu volumul de cel mult 350 ml. După ce ai probat că pelteua se leagă, așezi borcanele pe lame de cuțit și torni încet pelteua fierbinte. Când conținutul borcanelor s-a răcit complet, le legi cu celofan dublu și le depozitezi în cămară.

Peltea de mere acrisoare

Peltea_de_mere_acrisoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.