Peltea de cirese

Printeaza

O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere.

Ingrediente:Peltea de cirese

  • 1,5 kg cireşe
  • 1 kg zahăr
  • 1 kg mere

 

 

Mod de preparare:

Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasea­ză) se va folosi pentru fier­berea peltelei.

Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi şi se presează. Se lasă să se scurgă foarte bine sucul care se filtrează şi se ames­tecă cu zeama în care au fiert merele.

Dacă rezultă un litru de lichid se amestecă cu un kg de zahăr şi se tecă pe marginea aragazu­lui până ce acesta se topeş­te. Apoi se pune să fiarbă la foc mic. Se lasă pelteaua să se lege. Se pune fierbinte în borcane.

Peltea de cirese

Peltea de cirese

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • peltea de cirese
  • peltea de visine
  • peltea de visine reteta
Sumar
recipe image
Nume reteta
Peltea de cirese
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.