Pateuri vegetale

Printeaza

O reteta gustoasa de pateuri cu: ardei gras, branza dulce, margarina, faina, ulei, otet, sare.

Ingrediente:Pateuri vegetale

  • 2 ardei graşi
  • 300 g brânză dulce
  • 250 g margarina
  • 11 linguri cu făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 linguriţă rasă cu sare

Mod de preparare:

Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. într-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, o ceşcuţă cu apă rece şi sarea şi frământă bine.

Intinde o foaie pătrată cu latura de 40 cm, adaugă una din cele trei părţi de margarina, împătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute.

Aluatul răcit îl mai întinzi o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de margarină. Iarăşi 30 de minute la rece, după care repeţi operaţia cu ultima parte de margarină. întinde aluatul şi taie opt dreptunghiuri. La patru din ele, taie-le în mijloc câte un dreptunghi mai mic.

Chenarul rămas aşază-l peste dreptunghiul întreg. în mijloc, pune felii de ardei gras şi brânză şi piper. Coace-le 25-30 de minute.

Pateuri vegetale

Pateuri vegetale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.