Pateuri cu fructe

Printeaza

O reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra.

Ingrediente:Pateuri cu fructe

  • 450 g aluat de foi
  • faina pentru planseta
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 150 g mure congelate
  • 2 lingurite dulceata de zmeura
  • 4 linguri zahar brun
  • 20 g biscuiti mici si rotunzi
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se presară făină pe planşetă şi se întinde o foaie de aluat; se decupează din ea 20 discuri ( 8 cm). Marginile se ung cu ou bătut şi în mijlocul fiecărui disc se presară pesmet şi se aşază mure şi dulceaţă; se acoperă cu un biscuit. Se trage aluatul din­spre margini spre centru, aco­perind biscuitul; se lipeşte bine.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază prăjiturile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea lipită în jos. în partea de sus se crestează uşor cu o foar­fecă. Se ung cu ou, se presară zahăr şi se coc 6 min.

Se reduce apoi temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai lasă să se rumenească 10 min. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Pateuri cu fructe

Pateuri cu fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.