Pateuri fragede cu carne de vita

Printeaza

Pateuri fragede cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de lamaie si sare.

Ingrediente:Pateuri fragede cu carne de vita

  • 400 g carne de vita
  • ulei

Pentru aluat:

  • 250 g unt
  • 400 g faina
  • 8 linguri cu apa
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământă untul cu făina, sare, apă şi zeamă de lămâie până obţii un aluat omogen. Lasă la rece până a doua zi sau cel puţin 3-4 ore. Taie carnea în felii şi bate-o cu cioca­nul.

Condimenteaz-o, unge-o puţin cu ulei şi las-o la rece câteva ore. Rumeneşte apoi carnea într-o tigaie unsă cu unt.

Intinde aluatul şi taie-l în pătrate. Pune pe jumătate o bucată de car­ne şi acoperă cu cealaltă jumătate. Coace pateuri le într-o tavă neunsă (cam 30 de minute).

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.