Pateuri de Cornwall

Printeaza

Pateuri de Cornwall din: faina, untura, unt, antricot de vita, sare, cartofi, piper, ceapa, patrunjel.

Ingrediente:Pateuri de Cornwall

  • 175 g făină
  • un vârf de sare
  • 125 g amestec de untură şi unt
  • apă
  • 250 g antricot de vită, tăiat în cuburi mici
  • 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri
  • 50 g rutobaga (nap suedez) tăiat cubuleţe
  • 1 ceapă, curăţată şi tăiată
  • 1 lingură cu vârf frunze proaspete de pătrunjel, tăiate
  • 50 ml supă de vită
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului se amestecă făina cu untură, punând şi sare. Se adaugă suficientă apă şi se frământă bine pentru a forma un aluat moale. Aluatul se lasă la rece o jumătate de oră.

Incălziţi cuptorul la 200°C.

Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de 2,5 mm. Se taie în forme rotunde de dimensiunea unei farfurii mici. Intr-un castron, se amestecă bucăţile de carne, cartofii, rutobago, ceapa, pătrunjelul, supa de vită, sarea şi piperul.

Umplutura se împarte în cantităţi egale, care se distribuie pe câte o jumătate a fiecărei bucăţi rotunde de aluat, lăsând o margine liberă de 2,5 cm.

Marginea aluatului se umezeşte cu apă şi se formează pateuri în formă de semilură, cu umplutura la mijloc. Marginile se îndoaie, pentru a fi mai groase, apoi se presează bine din 2,5 în 2,5 cm, formând un model.

Pateurile se aşază pe hârtie de copt şi se ung cu puţin lapte.

Coaceţi 30 de minute, apoi reduceţi temperatura la 190°C şi mai coaceţi încă 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.