Pateuri cu mascarpone si sparanghel

Printeaza

O reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj, sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra.

Ingrediente:Pateuri cu mascarpone si sparanghel

  • 500 gr aluat foietaj
  • 12 tulpini de sparanghel
  • 250 gr branza mascarpone
  • 4 oua
  • 100 gr branza de capra, faramitata

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se taie in 12 bucati in forma de patrat. Se pun bucatile pe niste forme de briose si, cu ajutorul unei linguri, se asaza in fiecare margine. Apoi se coc timp de 25 de minute pana se umfla si devin aurii. Nu va faceti griji daca aluatul se umfla si devine pufos.

Intre timp, se curata sparanghelul si se taie tulpina separat de varfuri. Se da un vas mare cu apa in clocot, se fierb tulpinile timp de 6 minute, dupa care se aduna si se pun intr-un bol cu apa rece. Cand s-au racit se scurg bine.

Se fierb si varfurile separat timp de 3 minute si se pun intr-un bol cu apa rece. Se pun tulpinile, sosul mascarpone si ouale intr-un bol mic, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se mixeaza bine pana rezulta un sos verde custard.

Se foloseste o lingura pentru a presa foitajul in forma si fiecare se umple cu sos custard. Se pune un varf de sparanghel in fiecare forma si deasupra se presara branza de capra.

Se mai baga timp de 10-15 minute la cuptor pana ce sosul se umfla si se asaza. Se lasa la racit inainte de a le scoate din forme.

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.