Pateuri cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pateuri cu: foitaj, praz, marar, morcov, ardei gras, ardei capia, ciuperci, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Pateuri_cu_legume

  • un pachfet aluat foitaj
  • un fir de praz
  • o legătură de mărar
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • 100 g ciuperci
  • doi căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • o lingură cu suc de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prazul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul, prazul şi ardeii, se călesc zece minute, se adaugă ciupercile tăiate feliuţe şi sucul de lămâie.

Se presară usturoiul feliat, sare, piper şi se călesc la foc mediu până se înmoaie. Se adaugă mărarul tocat, se amestecă şi se lasă să se răcească. Se întinde foaia de aluat cu un sucitor, se decupează rondele cu o cană, se pune umplutură pe o jumătate a fiecărei rondele, se acoperă cu aluatul rămas, se presează marginile şi se aşază pe o tavă. Se coc la foc mediu spre iute până devin aurii.

Pateuri cu legume

Pateuri_cu_legume

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pateuri cu legume
  • pateuri cu varza si legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.