Pateuri cu legume si marar

Printeaza

Pateuri cu legume si marar din: foitaj, varza, ceapa verde, morcov, ceapa rosie, ardei gras, sare, piper, ulei, marar.

Ingrediente: Pateuri_cu_legume_si_marar

  • 1 kg foitaj
  • 1 varză potrivit de mare
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei gras verde
  • sare şi piper
  • ulei
  • 1/2 legătură de mărar
  • beţe din lemn

Mod de preparare:

Pentru început, laşi la dezgheţat aluatul foitaj la temperatura camerei. Cât timp stă aluatul, pregăteşti varza aşa: torni într-o cratiţă puţin ulei, adaugi ceapa verde şi morcovul tăiate roadele, ardeiul şi ceapa roşie tăiate fideluţă, apoi le pui la foc potrivit şi le laşi puţin să se călească.

Adaugi apoi varza tăiată fideluţă, pui un capac şi laşi la foc mic să se călească în continuare. Din când în când, amesteci în cratiţă şi cauţi să vezi dacă varza este bine pătrunsă.

Când varza este gata, adaugi sare şi piper după gust, mărarul tocat mărunt, amesteci bine şi apoi iei de pe foc. Laşi să se răcească. Intre timp , s-a dezgheţat şi aluatul şi începi şă lucrezi cu el aşa: pudrezi o masă cu făină, îl derulezi, îl netezeşti foarte uşor cu sucitorul şi apoi, cu un pahar, tai rondele mai mari.

Ungi marginile fiecărei rondele cu o pensulă înmuiată în apă şi înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc. Pui pe mijlocul unei rondele de aluat câte o lingură cu umplutură de varză şi cu a doua rondelă acoperi.

Presezi uşor cu mâna marginile, apoi de jur-împrejur cu o furculiţă, pe care o scufunzi din când în când în făină şi presezi uşor. Pui şi beţişorul din lemn într-o parte şi sigilezi bine pe lângă el. Cu o pensulă ungi cu puţină apă toată suprafaţa, apoi aşezi pateurile într-o tavă tapetată cu hârtie cerată.

Dai tava la cuptor, la foc mediu, până ce pateurile sunt coapte şi aurii. Când sunt rumene, scoţi tava şi serveşti pateurile atât calde, cât si reci.

Pateuri cu legume si marar

Pateuri_cu_legume_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.