Pateuri cu ciuperci si ardei iute

Printeaza

O reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi.

Ingrediente:Pateuri cu ciuperci si ardei iute

pentru foitaj:

  • 320 g faină albă
  • 160 ml apă
  • 400 g margarină

pentru umplutură:

  • 600 g hribi
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • ardei iute
  • căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Indepărtează baza piciorului hribilor şi taie ciupercile în feliuţe subţiri. Toacă pătrunjelul şi ardeiul iute. Căleşte usturoiul curăţat şi uşor zdrobit într-o tigaie cu ulei încins, apoi scoate-1.

Pune ciupercile în uleiul din tigaie şi sotează-le până când se evaporă toată apa, apoi adaugă sare, după gust, pătrunjelul şi ardeiul. Fierbe totul circa 1 minut şi ia vasul de pe foc. Lasă la răcit.

Intinde aluatul, taie pătrate cu latura de circa 10 cm şi presară pe jumătate din ele ciupercile scurse bine de zeamă. Acoperă cu câte un pătrat de aluat şi pre­sează marginile cu degetele înmuiate în apă rece în aşa fel încât umplutura să fie perfect închisă în interior.

Decorează suprafaţa cu diverse forme făcute din aluatul rămas. Unge-le cu gălbenuş bătut şi dă-le la cuptor pentru circa 10 minute, la 180° C. Când pateurile s-au umflat şi au căpătat o culoare aurie, scoate-le din cuptor, pune-le pe farfurii şi serveşte-le calde.

Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci si ardei iute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.