Pateuri cu branza si smantana

Printeaza

Pateuri cu branza si smantana din: faina, unt, ou, apa, sare, zeama de lamaie, unt, branza dulce, smantana, faina, sare, zahar, zahar vanilinat.

Ingrediente:Pateuri_cu_branza_si_smantana

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 g unt proaspat sau margarina
  • 1 ou
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 1 lingura unt sau margarina pentru tava

pentru umpltura si decor:

  • 200 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare:

Cerni făina pe planşetă şi o amesteci împreună cu untul rece, tăiat în cubuleţe.

In făina amestecată cu unt, faci o adâncitură în care torni oul, apa în care ai dizolvat sarea, zeamă de lămâie sau oţet şi frămânţi aluatul.

Aduni aluatul sub formă de sferă, îl acoperi cu un şervet şi-l păstrezi în frigi­der 30-40 de minute.

Mixezi brânza dulce cu 1 ou, smântână, făina, zahărul vanilinat, sare şi zahăr după gust.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 6 mm, tai pătrate cu latura de 8-9 cm şi pui la mijloc câte o linguriţă de umplutură.

Aduci colţurile aluatului spre mijloc, în formă de plic, apăsând uşor cu degetul, ca să se lipească.

Ungi brânzoaicele cu oul rămas şi le coci la foc mediu, 25 de minute, într-o tavă unsă cu unt.

După ce s-au copt, presari deasupra zahăr vanilinat. Le poţi servi atât călduţe, cât şi reci.

 

Pateuri cu branza si smantana

Pateuri_cu_branza_si_smantana

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.