Pateu din ficat de gâscă

Printeaza

O reteta de pateu din ficat de gasca din: ficat de gasca, ulei, ceapa, galbenus, mustar, smantana, coniac, sare si piper.

Ingrediente:Pateu din ficat de gâscă

  • 500 g de ficat de gâscă
  • 100 ml de ulei
  • 1 ceapă
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură de muştar
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1/2 linguriţă de coniac
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:
Se curăţă ficatul de pieliţe, se spală şi se opăreşte. Seîncinge o tigaieîn care se pune la călit ceapa tocată mărunt. Se adaugă ficatul şi o ceaşcă de apă.

Se lasă să fiarbă până ce scade toată apa. Se  scurge şi se dă prin maşina de tocat sau se zdrobeşte cu ajutorul unui blender.

Din gălbenuş, muştar şi ulei se prepară o maioneză uşoară. Se amestecă pasta de ficat cu maioneza şi cu smântână, se adaugă coniacul şi se asezonează cu sare şi piper după gust.

Pateu din ficat de gâscă

Pateu din ficat de gâscă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.