Pateu din carne de iepure

Printeaza

Pateu din carne de iepure din: muschi de iepure, oua, mustar, unt, morcov, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Pateu din carne de iepure

  • 1 muşchi de iepure
  • 4 ouă fierte
  • 4 linguri cu muştar
  • 200 g unt
  • 1 morcov mic
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea, spălaţi cu apă călduţă, ştergeţi cu prosop curat, tăiaţi bucăţi potrivit de mari pe care le puneţi într-un vas emailat cu 100 g unt.

Peste carne radeţi fin morcovul şi rădăcina de pătrunjel, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă în suc propriu. Lucraţi la foc mic. După 1/2 oră, stingeţi focul şi răciţi carnea.

Fierbeţi ouăle 6 min, curăţaţi-le de coajă şi treceţi-le pe răzătoarea mică.

Treceţi carnea prin maşina de tocat de două ori. Amestecaţi: carnea, legumele călite şi răzătura de ouă, omogenizaţi; condimentaţi cu sare, piper şi muştar, omogenizaţi iar.

Aşezaţi pasta obţinută peste untul rămas, frecat spumă şi apoi frecaţi cu lingura de lemn amestecul până când obţineţi un produs omogen şi uşor de tartinat.

Puneţi pateul la rece. Când serviţi, aşezaţi o porţie de pateu şi înconjuraţi cu legume de sezon tăiate felii şi pâine prăjită. Este bun vinul alb sau rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.