Pateu din branză

Printeaza

Pateu din branză Pateu din branza

Ingrediente:

  • 150 g telemea de vacă
  • 1 linguriţă unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă chimen

 

Mod de preparare:

Pui telemeaua în apă rece pentru 30 de minute ca să se desăreze. După aceea, o strecori, o presezi, să se scurgă toată zeama şi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Separi albuşurile, le baţi spumă, după care amesteci brânza rasă cu gălbenuşurile, adaugi albuşurile şi chimenul şi omogenizezi com­poziţia.

Pateu din branza1

Ungi o cratiţă cu unt, o tapetezi cu hârtie de copt, rastorni compozitia si coci pateul la foc potrivit 20 de minute. Cand e gata il servesti cu salata de rosii, de ardei gras sau cu ceapa verde.

Pateu din branză

Pateu din branza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.