Pateu de vitel, porc si pui

Printeaza

Pateu de vitel, porc si pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, prune, portocala, lamaie, usturoi, otet de mere, ulei de masline, vin rosu, gelatina, foi de dafin, cimbru, sare, piper.

 

Ingrediente:Pateu_de_vitel_porc_si_pui

  • 500g carne de vitel
  • 200g carne de porc
  • 250g ficatei de pui
  • 5 prune uscate inmuiate in putin cognac
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura otet de mere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150ml vin rosu
  • 1 lingurita gelatina sfaramata
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper rosu, verde, negru

 

Mod de preparare:

Taiati in cubulete carnea si ficateii si apoi maruntiti-le pe jumatate cu un blender.

Adaugati la acest amestec usturoiul pisat, cimbrul, uleiul, otetul, dafinul, sare si piperul macinat sau intreg.

Amestecati 3 secunde cu blenderul, adaugati vinul si ceea ce a mai ramas din pulpa portocalei si a lamaiei, dupa ce ati stors sucul si mai amestecati 3 secunde.

Amestecul nu trebuie sa fie foarte fin. Pasta obtinuta trebuie sa contina bucatele mai mari de ficatei si carne.

Puneti pasta la frigider pana a doua zi, apoi asezati-o intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet si coaceti-o la bain-marie, la cuptor, cel putin 2 ore.

Lasati apoi la racit preparatul, la frigider, punand o greutate peste el, pentru a se elimina eventualul lichid format in timpul coacerii.

Dizolvati gelatina in putina apa rece si amestecati-o cu sucul de portocala si lamaie.

Trebuie sa obtineti cam 200ml lichid, daca nu este atata, adaugati apa

. Turnati gelatina dizolvata peste pateul rece din tava, in mai multe reprize, in asa fel incat sa se formeze deasupra un strat mai gros.

Dupa ce ati turnat ultimul strat de gelatina, ornati pateul cu foi de dafin, prune uscate inmuiate in cognac, boabe de piper colorate divers. Pateul se tine la frigider pana in momentul servirii.

Pateu de vitel, porc si pui

Pateu_de_vitel_porc_si_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.