Pateu de mazare

Printeaza

Pateu de mazare

Ingrediente:Pateu de mazare

  • 250 g mazăre uscată (sau din conservă)
  • 2 cartofi
  • ulei
  • sare
  • mărar
  • condimente
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Pui mază­rea la înmuiat circa 6 ore, după care o scurgi şi o pui la fiert. După ce a fiert, o scurgi şi de zeama în care a fiert, dar de această dată nu arunci lichidul.

Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi şi după aceea îi mi­xezi împreună cu mazărea, uleiul, sarea, condimentele, sucul de lămâie şi mărarul.

Dacă pasta nu este suficient de moale, adaugi zeama în care ai fiert mazărea. Aranjezi pateul pe o farfurie mai deosebită sau pe un mic platou şi-l decorezi după cum îţi place.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata pateud e mazare 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.