Pateu de macrou cu hrean si cimbru

Printeaza

Pateu de macrou cu hrean si cimbru din: macrou congelat, sare, foi de dafin, cimbru uscat, macrou afumat, hrean, unt, iaurt cremos sau smântână, boabe de piper mozaic.

Pateu_de_macrou_cu_hrean_si_cimbru

Ingrediente:

  •  1 macrou congelat, de circa 300 g
  •  sare
  •  1 foaie de dafin
  •  1 crenguţă de cim­bru uscat
  •  1/2 macrou afumat
  •  1-2 linguriţe hrean ras
  •  120 g unt
  •  2-3 linguri iaurt cremos sau smântână
  •  boabe de piper mozaic, pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele congelat, iar după ce se dezgheaţă complet în frigider, îl fierbi timp de 15-20 de minute, în apă uşor sărată, cu condimente. Când se răceşte, îi îndepărtezi oaşele.

Cureţi de piele şi oase peştele afumat şi îl pasezi în blender împreună cu peştele fiert. în pasta obţinută, încorporezi pe rând iaurtul, hreanul şi 100 g unt topit la temperatura camerei.

Pui pasta într-un bol, apă­sând cu dosul lingurii pen­tru a elimina golurile şi a-i netezi suprafaţa.

Topeşti restul de unt, îl laşi să se răcorească şi îl întinzi pe suprafaţa pastei.

Păstrezi pasta în frigider, pentru câteva ore. Serveşti pasta pe biscuiţi săraţi, decorând cu boabe de piper.

Cu o astfel de pastă poţi să umpli roşii, castraveţi şi ardei sau coşuleţe din coajă de lămâie.

Pateu de macrou cu hrean si cimbru

Pateu_de_macrou_cu_hrean_si_cimbru

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ia sa icnercam pateul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.