Pateu de iepure de casă in aspic

Printeaza

Pateu de iepure de casă in aspic

Ingrediente:Pateu de iepure de casă in aspic

  • 1 iepure
  • 300 g carne de porc
  • 250 g slănină afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 200 g margarina
  • 1 ceapă
  • puţin zarzavat
  • 30 g gelatină
  • 1 pahar vin

Mod de preparare:

După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se curăţă de oase şi se dau prin maşina de tocat de două ori, împreună cu carnea de porc, 1 felie franzelă înmuiată în lapte şi stoarsă, sare, piper, puţin cimbru şi mirodenii de cîrnaţi, 1 ou se amestecă bine împreună.

Se prepară un aluat cu făină, 1 ou, margarină, puţină apă cu acest aluat se tapetează în interior o formă dreptunghiulară, peste aluat se pun felii subţiri de slănină şi se aşază în formă jumătate din tocătură.

Peste aceasta se aşază muşchiuleţii şi ficatul, sotate, apoi restul de tocătură şi se înveleşte cu aluat. Se unge cu ou şi se dă la cuptor moderat circa 1 oră apoi se dă la rece. între timp se face aspic din gelatină şi supă din oasele de iepure.

Cînd preparatul s-a răcit bine se umple cu aspic. Cînd s-a gelatinat bine (după 8—10 ore) se răstoarnă pe platou, se taie cîteva felii şi totul se garniseşte cu restul de aspic.

Separat se serveşte cu salate de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.