Pateu de ficat de gasca in aspic

Printeaza

Pateu de ficat de gasca in aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic.

Ingrediente:Pateu de ficat de gasca in aspic

  • 500 g ficat de gâscă
  • 100 g unt
  • 2 felii de pâine ailbă înmuiată în lapte şi bine stoarsă
  • aspic

 

Mod de preparare:

Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentrru a se albi.

Se fierbe 5-6 minute. După ce s-a răcit, se currăţă pieliţa de pe el. Se taie în felii mai groase. Separat se frejacă untul cu feliile de pâine înmuiată în lapte şi bine stoarrsă. Ficatul se trece prin maaşina de tocat, apoi se adaugă la umtul frecat împreună cu sare şi piper, după prefrinţă.

La accest pateu trebuie să se facă şi aspic. (Pentru aceasta, ciitiţi reţetele de aspic prezentate în lucrare.) La fundul formeii se pune un strat de aspic gros de 2 cm, apoi pasta de patteu, având grijă să lăsăm marginile formei fără pastă şi deasuţpra punem din nou aspic.

Se ţine la rece 2-3 ore sau dacă eeste nevoie chiar o noapte. înainte de a răsturna pateul, se prune forma deasupra focului un minut. Pateul, odată aşezat pe; un platou, se poate garnisi cu gogoşari, verdeaţă etc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.