Pateu de ficat cu ciuperci

Printeaza

Pateu de ficat cu ciuperci din: ficat, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, ou

Ingrediente:Pateu de ficat cu ciuperci

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 300 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • măsline
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi două linguri de apă.

Se acoperăşi se pune să fiarbă încet şi acoperit, scuturînd cratiţa din timp în timp.

Cînd nu mai rămîne apă, se ia de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă totul prin maşina de tocat.

Se pune untul într-un castron şi se freacă bine adăugînd ficatul şi ciupercile tocate. Se freacă pînă se obţine o pastă untoasă, se sărează, se pipereazăşi se pune pe o farfurie, netezind cu un cuţit.

Se garniseşte cu felii de ou răscopt pe gălbenuşul cărora se aşază o floricică făcută din măslină sau gogoşar, şi o frunzuliţă de pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.