Pateu de fazan cu foie gras
PrinteazaO reteta de pateu de fazan cu foie gras din: fazan, piept de porc, ceafa de porc, foie gras, prapur de porc, oua, hasme, usturoi, unt, granule de gelatina, sare si piper.
- 1 fazan
- 100 g piept de porc
- 350 g ceafă de porc dezosată
- 200 g foie gras de raţă, semi- preparat
- 1 prapur de porc
- 2 ouă
- 2 haşme
- 1 căţel de usturoi
- 30 g unt
- 1 plic granule de gelatină
- sare
- piper măcinat proaspăt
Mod de preparare:
Goliţi fazanul (păstraţi ficatul) şi tăiaţi-1 în bucăţi. Dezosaţi bucăţile şi înlăturaţi pielea. Tăiaţi fileurile în felii subţiri, săraţi şi piperaţi. Tăiaţi restul fazanului în bucăţi. Tocaţi-le, împreună cu ficatul şi ceafa. Săraţi şi piperaţi. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi usturoiul. Puneţi-le într-o tigaie şi rumeniţi-le în unt, adăugaţi carnea tocată şi lăsaţi-o 5 min pe foc iute, amestecând continuu.
Turnaţi într-o salatieră şi amestecaţi cu ouăle bătute. Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180 C). Tăiaţi ficatul în felii. Spălaţi prapurul şi îmbrăcaţi cu el o terină, lăsând să depăşească marginile. Puneţi jumătate din umplutură, acoperiţi cu fileurile de fazan, feliile de foie gras şi terminaţi cu restul de umplutură. Presaţi bine şi acoperiţi cu marginile prapurului.
Acoperiţi terina. Aşezaţi-o într-un vas cu apă şi puneţi-o la copt, în cuptor, la bain-marie, timp de 1 h 30 min. Scoateţi terina din cuptor, lăsaţi să se răcească şi eliminaţi grăsimea de Ia suprafaţă. Preparaţi un aspic urmând instrucţiunile de pe plicul cu granule de gelatină. Turnaţi-l deasupra, în terină.
Pateu de fazan cu foie gras
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/pateu-de-fazan-cu-foie-gras html