Pateu cald din rinichi si carne de porc

Printeaza

 Pateu cald din rinichi si carne de porc

Ingrediente:Pateu cald din rinichi si carne de porc

  • 180 g rinichi
  • 180 g pulpă porc
  • 200 g ceapă
  • 1 ou
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 150 g vin alb
  • piper
  • sare
  • joitaj

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie ceapa. Separat se taie carnea şi rinichii. Se inabusesc in ulei carnea apoi rinichii la care se adaugă ceapa călită puţin.

După ce s-au înăbuşit bine sub capac, se dau prin maşina de tocat, se lasă să se răcească şi se amestecă cu piper şi ou.

Se întinde foitajul, se aşază compo­ziţia formîndu-se pateuri. Acestea se coc la foc mai iute apoi la foc po­trivit timp de 25 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut pate din rinichi. O sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.