Pate cu vin

Printeaza

O reteta delicioasa de pate cu vin, ficat de pui, lapte dulce, ceapa, galbenus de ou, smantana, unt, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Pate cu vin

  • 400 g ficătei de pui
  • 500 m lapte dulce
  • 1 ceapă
  • 1 gălbenuş de ou fiert tare
  • 1 lingură smântână
  • 200 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se acoperă ficăţeii cu laptele dulce cu usturoiul zdrobit. Se lasă să stea la rece 2- 3 ore.

Se taie ceapa mă­runt, se căleşte în puţin ulei încins pâ­nă când se înmoaie. Se adaugă ficatul bine  zvântat de sosul de lapte şi se călesc împreu­nă, la foc iute, ameste­când permanent să nu  se prinda  de fundul vasului.

Se  condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

După ce s-a răcorit, se mixează împreună cu untul tăiat bucăţele, găl­benuşul de ou şi smântâ­nă.

Se aşază într-un cas­tron, se decorează cu fe­lii de ridichi şi pătrun­jel verde şi se ţine la rece până în momentul servi­rii. Se serveşte cu biscuiţi săraţi sau cu felii de pâi­ne prăjită.

Pate cu vin

Pate cu vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.