Gâscă cu varză roșie – Carnea de gâscă se combină minunat cu dulceața ușoară și culoarea intensă a verzei roșii, creând un contrast de arome și texturi. Pregătirea cărnii de gâscă Ingrediente 1 gâscă (aprox. 3-4 kg) – poți folosi și doar pulpe/piept, dacă nu ai întreaga pasăre sare, piper după gust 1 linguriță […]
Pate de linte
PrinteazaPate de linte din: linte, nuca, ceapa, usturoi, patrunjel, dafin, sare, piper, lamaie, ulei.
Ingrediente:
- 150 g linte
- 65 g nucă
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 1 mână de frunze de pătrunjel verde
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- puţin ulei
Mod de preparare:
Pate de linte: Lintea se pune de seara până dimineaţa la înmuiat în apă rece, apoi se fierbe în apă cu sare împreună cu foaia de dafin.
Când este fiartă, se strecoară, se pune deoparte o ceaşcă de zeamă de fiert.
Nuca se prăjeşte într-o tigaie, iar ceapa şi usturoiul mărunţite se calesc în puţin ulei, apoi se adaugă la linte împreună cu nuca, cu frunzele de pătrunjel, puţină zeamă de lămâie şi aproximativ jumătate din zeama de fiert.
mixează în blender, adăugând zeamă dacă mai este nevoie, pentru a obţine o consistenţă cremoasă.
asezonează cu sare, piper şi se serveşte cu pâine prăjită.
Pofta buna!