Pate de gasca

Printeaza

O reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Pate de gasca

  • 600 g ficat de gasca
  • 1 cana cu lapte
  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei, într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin.

Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbe-l vreo 15- 20 de minute, la foc moderat. Lasă-l apoi la răcit în apa în care a fiert. Taie-l cubuleţe potrivite. Trece printr-o sită deasă doar jumătate din cantitatea de ficat.

Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile şi un praf de sare. Adaugă pasta de ficat, iar după ce s-a omogenizat, pune restul de ficat tăiat cubuleţe. Pateul astfel obţinut, pune-l în castronele şi păstrează-l la rece.

Pate de gasca

Pate de gasca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pate de gasca
  • pateu de gasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.