Pate de peste cu ceapa si nuca

Printeaza

Pate de peste cu ceapa si nuca din: sardine sau ton în ulei, file de pangasius sau de macrou, ulei, ceapa sau ceapa verde, margarină tartinabilă, pastă de tomate, nucă, piper alb macinat.

Ingrediente:Pate_de_peste_cu_ceapa_si_nuca

  • 1 conservă (300 g) sardine sau ton în ulei
  • 300 g file de pangasius sau de macrou
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă verde
  • 50 g margarină tartinabilă
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 1 lingură nucă fin măcinată sare
  • piper alb măcinat

Mod de preparare:

Scurgi uleiul din conser­vă, scoţi peştele într-un castron şi îl sfărâmi cu o furculiţă. Cureţi ceapa, o tai foarte mărunt şi o căleşti puţin în 1 lingură de ulei.

Tai fileurile în cubuleţe şi le înăbuşi puţin, în uleiul rămas, în prealabil încins. După ce s-a pătruns bine, îl scurgi şi îl pasezi.

 

Amesteci peştele din conservă cu cel înăbuşit, cu mar­garina, nuca măcinată, pasta de tomate şi ceapa fin toca­tă. Sărezi şi condimentezi pasta după gust.

Serveşti pateul de peşte pe pâine prăjită sau ca un sos mai gros pentru cartofi prăjiţi, dar poate fi folosit şi ca umplutură pentru foitaj.

Pate de peste cu ceapa si nuca

Pate_de_peste_cu_ceapa_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.