Pate de ficat cu seminte de dovleac

Printeaza

Pate de ficat cu seminte de dovleac din: ficat de pui, ficat de rata, seminte de dovleac, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, nucsoara, frunze de dafin, cimbru verde, sare de mare, piper.

Ingrediente:Pate_de_ficat_cu_seminte_de_dovleac

  • 300 g ficat de pui
  • 100 g ficat de rata
  • 100 g seminte de dovleac
  • 150 g unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 400 ml supa de pui
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru verde
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti ficatul mai întâi, eliminând cu atenţie fie­rea. Speli apoi ficatul şi îl laşi la scurs într-o strecurătoare, într-o tigaie topeşti 50 g unt, adaugi ceapa şi usturoiul toca­te mărunt, Iar când se înmoaie, adaugi ficatul de pui şi de raţă.

Laşi pe foc aproximativ 3 minute, apoi adaugi supa de f?ui, foile de dafin şi cimbrul verde. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă până scade tot lichidul. Transferi ficaţii într-un alt vas şi îi mărunţeşti cu ajutorul unui blender.

Rumeneşti seminţele de do­vleac câteva minute în cuptor, le măriin’ţeşti cu un cuţit, apoi le în­corporezi în pate. Adaugi untul rămas, amestecând uşor. Condimentezi cu nucşoară, sare, piper.

Serveşti pateul pe pâine de casă, rumenită uşor în cuptor şi deco­rezi cu ceapă roşie. Dacă păstrezi pateul mai multe zile, îl poţi pune în vase mai mici, acoperindu-le cu puţin unt topit.

Pate de ficat cu seminte de dovleac

Pate_de_ficat_cu_seminte_de_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.