Pate de casa din ficat de pui

Printeaza

Pate de casa din ficat de pui din: ficat de pui, ceapa, usturoi, dafin, oua, unt, mustar, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 550 g ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 gălbenuşuri fierte tare
  • 80 g unt de 65% grăsime
  • 1 lingură muştar
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • sare
  • 10 boabe de piper
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Speli bine ficatul şi îl laşi să stea în apă rece cam 30 de minute. Cureţi ficatul de pieliţe, cu grijă, şi îl speli pentru ultima dată.

Il pui într-o cratiţă, adaugi ceapa curăţată şi tăiată pe jumătate.

Pui şi căţelul de usturoi curăţat, sare, boabele de piper şi foile de dafin. Acoperi totul cu apă şi pui vasul pe foc

. Când se formează spuma, o iei cu ajutorul unei palete şi laşi să fiarbă 30 de minute.

După ce ficăţelul a fiert, îl treci pe sub un jet de apă călduţă, îl scurgi bine şi îl laşi să se răcească.

Ficatul rece îl pui în robot, împreună cu ceapa, untul la temperatura camerei, gălbenuşurile trecute prin răzătoarea mică şi le mixezi până vei obţine o pastă.

Pui sare şi piper după gust, muştarul şi cimbrul. Mixezi apoi pentru ultima dată.

Vei obţine un pate cremos. Rezultă aproximativ 550 g pate din această cantitate de ingrediente.

Pui pateul într-o caserolă şi îl dai la rece. Dacă vrei să îl păstrezi mai multe zile, îl împărţi în mai multe caserole, iar deasupra pui puţin ulei de măsline sau unt topit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.